Dirigent:

Dirk-Jan Kerris

Dirk-Jan Kerris (°1984) begon zijn muzikale opleiding aan de Academie van Lanaken. Al snel bleek dat zijn toekomst in de muziek lag. De laatste jaren van zijn middelbare studies volgde hij de muziekhumaniora van Kindsheid Jesu Hasselt om zijn hogere muzikale studies optimaal voor te bereiden. Van daaruit vertrok Dirk-Jan naar het Lemmensinstituut in Leuven. Hier studeerde hij in 2010 af als master in de muziek in de muziekpedagogie. Als hoofdinstrument volgde hij er piano. Andere belangrijke vakken waren compositie, zang en koordirectie.

 

Dirk-Jan was verschillende jaren als leerkracht actief aan de Academie van Lanaken en als lector muziek aan de PXL hogeschool. In 2016 startte hij met The Music Cave, een privé-initiatief waar op een heel leerlinggerichte manier piano-, gitaar- en zangles wordt aangeboden en waar verschillende muzikale workshops plaatsvinden. In september 2018 besloot hij zich hier volledig op toe te leggen. Er volgen inmiddels meer dan 100 leerlingen muziekles in The Music Cave en tijdens iedere schoolvakantie staan er muzikale vakantiekampen op het programma.

 

Hij is bij verschillende koren actief als dirigent. Zo dirigeert hij de gemengde popkoren Moosa-iek uit Sint-Lambrechts-Herk en Vocal4’s uit Sint-Truiden. In 2012 richtte hij in Bilzen het ondertussen succesvolle dames-popkoor Sing & Swing op, waarmee hij in het najaar van 2018 een eerste cd heeft opgenomen. Met deze koren heeft hij reeds heel wat grote projecten gedaan die, onder zijn leiding, in diverse culterale centra plaatsvonden. In september 2019 nam hij de leiding van kinderkoor MoosAmuze over en startte hij vol enthousiasme met het nieuwe dameskoor Mavelle in Hasselt.